Rólunk

A budapesti Francia Intézet földszintjén található Latitudes könyvesbolt, francia spanyol független könyvesbolt.
 

„Frankofón referencia könyvesbolt”

A Latitudes az egyetlen könyvesbolt Magyarországon, amely elnyerte a „frankofón referencia könyvesbolt” minősítést, amelyet a francia hatóságok adományoznak olyan független könyvesboltoknak szerte a világon, amelyek „széles és meghatározó választékot biztosítanak a francia kiadványok terén”, „kompetens frankofón csapattal rendelkeznek”, és „minőségi szolgáltatást nyújtanak vevőiknek az információszerzés és tanácsadás terén”, valamint „korrekt fogyasztói árakkal dolgoznak, amelyeket a helyi piac elvárásaihoz igazítanak”.
 

Független könyvesbolt

A Latitudes Könyvesbolt Flora Dubosc és László Kinga tulajdonában lévő magyar vállalkozás. Független könyvesbolt – sem könyvkiadótól, sem könyvesbolthálózattól, sem kulturális intézménytől nem függ. 
Készlete, amely 84%-ban francia nyelvű könyv, a vezetők tulajdonát képezik.
Hogy könyveinket a lehető legkedvezőbb áron kínáljuk, közvetlenül a francia és a spanyol könyvkiadóktól rendelünk.
A széleskörű kínálat érdekében havonta két-három alkalommal rendelünk.
 

Programok

Havonta megrendezzük Egy könyv Egy bor estünket, amely remek alkalom arra, hogy frankofónok és frankofilek betekintést nyerjenek a kortárs francia és olykor a kortárs magyar irodalomba. A borkóstolóval egybekötött irodalmi estjeinkre szerzőket, illusztrátorokat és műfordítókat hívunk. Könyvesboltunkban könyvbemutatókat, dedikálást és gyerekfoglalkozásokat tartunk.