Rólunk

A budapesti Francia Intézet földszintjén található Latitudes könyvesbolt, francia spanyol független könyvesbolt.
 

„Frankofón referencia könyvesbolt”

A Latitudes az egyetlen könyvesbolt Magyarországon, amely elnyerte a „frankofón referencia könyvesbolt” minősítést, amelyet a francia hatóságok adományoznak olyan független könyvesboltoknak szerte a világon, amelyek „széles és meghatározó választékot biztosítanak a francia kiadványok terén”, „kompetens frankofón csapattal rendelkeznek”, és „minőségi szolgáltatást nyújtanak vevőiknek az információszerzés és tanácsadás terén”, valamint „korrekt fogyasztói árakkal dolgoznak, amelyeket a helyi piac elvárásaihoz igazítanak”.
 

Független könyvesbolt

A Latitudes Könyvesbolt Flora Dubosc és László Kinga tulajdonában lévő magyar vállalkozás. Független könyvesbolt – sem könyvkiadótól, sem könyvesbolthálózattól, sem kulturális intézménytől nem függ. 
Készlete, amely 84%-ban francia nyelvű könyv, a vezetők tulajdonát képezik.
Hogy könyveinket a lehető legkedvezőbb áron kínáljuk, közvetlenül a francia és a spanyol könyvkiadóktól rendelünk.
A széleskörű kínálat érdekében havonta két-három alkalommal rendelünk.
 

Az online kaszino , más néven internetes vagy virtuális kaszinó egy olyan hely, ahol a szerencsejátékosok a világhálón keresztül hagyományos kaszinójátékokat játszhatnak. Ezek a webhelyek a játékok széles választékát kínálják, például blackjacket, rulettet, nyerőgépeket és még sok más játékot. Sokféle online kaszinó létezik, de egyesek jobbak, mint mások. Az alábbiakban felsorolunk néhány dolgot, amit érdemes keresni egy online szerencsejáték-intézményben. Íme néhány a legnépszerűbb webhelytípusok közül. Hírlevelek - Egy online kaszinó hírlevele folyamatosan tájékoztatja a játékosokat a legújabb promóciókról és az új játékokról, amelyek érdekelhetik őket. Ezek a hírlevelek általában időzítettek, és valódi hozzáadott értéket kínálnak. A hírlevelek mellett gyakran tájékoztatják a játékosokat az oldal általános szerződési feltételeinek fontos változásairól is. Ezek a változások befolyásolhatják azt, hogy a felhasználóik hogyan fizethetnek be pénzt, és mindig érdemes ellenőrizni egy online kaszinó feltételeit, mielőtt játszanának. -About oldalak - A weboldal alapú kaszinóknak nincs about oldaluk. Ezek az oldalak nagyobb valószínűséggel legitimek, és nem okoz gondot nekik az amerikai játékosok fogadása. Függetlenül attól, hogy milyen típusú kaszinót választ, mindig olvassa el a kb. oldalt, és győződjön meg róla, hogy ellenőrizze az esetleges jogi problémákat. Ha a kaszinó about oldaláról hiányzik bármilyen információ, az valószínűleg azért van, mert valamit rejtegetni valója van. Jó ötlet, ha átnézed a jogi információit, mielőtt játszanál.

Programok

Havonta megrendezzük Egy könyv Egy bor estünket, amely remek alkalom arra, hogy frankofónok és frankofilek betekintést nyerjenek a kortárs francia és olykor a kortárs magyar irodalomba. A borkóstolóval egybekötött irodalmi estjeinkre szerzőket, illusztrátorokat és műfordítókat hívunk. Könyvesboltunkban könyvbemutatókat, dedikálást és gyerekfoglalkozásokat tartunk.