2019.04.26. 19:30Manigne, Régniez, Rufin

Kis Könyves Éj

A magyar független könyvesboltok a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivállal egy időben idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Független Könyvesboltok Éjszakáját, vagyis a Kis Könyves Éjt. A Latitudes ezen a napon éjfélig tart nyitva. Vendégeink lesznek: 19.30-tól Sarah Manigne és Emmanuel Régniez és 21-tól Jean-Christophe Rufin.

 

19.30: Két elsőkönyves szerző mutatkozik be

Sarah Manigne nagy figyelmet keltő L’Atelier c. könyve 2018. augusztus 23-án jelent meg a Mercure de France kiadónál.
A L’Atelier egy rövid és átütő erejű regény, amely arra keresi a választ, hogy hogyan lehet szüleink lángoló párosának árnyékában élni, hogyan lehet megszabadulni egy nagy művész kisugárzásából és megtalálni a saját hangunkat, hogyan lehet túlélni a kamaszkort…
   
Emmanuel Régniez Brüsszelben él. Notre château (Kastélyunk) című első regényében (önmaga számára is) ijesztő történeteket mesél, melyekkel melankóliáját ápolja. Megrémít, elbűvöl, hipnotizál. Erős, különleges és nyugtalanító könyv.
 

21.00 : Találkozás Jean-Christophe Rufin-nel

Jean-Christophe Rufin, , orvos, író, diplomata, a Francia Akadémia tagja, az Abesszin (első könyves Goncourt díj), a Brazilvörös (Goncourt díj), a Le Collier rouge (filmes átdolgozás: Jean Becker) szerzője.
Ezen a különleges esten a Le tour du monde du roi Zibeline című regényről lesz szó, amely Benyovszky Móric gróf, lengyel-magyar nemes valószínűtlen, de igaz kalandjait meséli el, aki Voltaire és Casanova kortársa volt, elítélték, száműzték Kamcsatkára, elmenekült Kínába majd Madagaszkár királya lett! Szó lesz még a Le suspendu de Conakry című könyvről is, amelynek főhőse a conakry-i francia konzul, román akcentusával, bárzongorista múltjával, a Tokay bor iránti szerelmével biztosan Önöket is lenyűgözi.
Idén tavasszal megjelent könyvét illetően (melynek címe Les sept mariages d'Edgar et Ludmilla (2019), Edgar és Ludmilla hét esküvője) pedig megpróbáljuk kideríteni, mennyire önéletrajzi ihletésű (vagy sem) az itt elmesélt gyönyörű szerelmi törtnet.
 
Jelentkezés: info@latitudes.hu

Az est támogatói: Centre National du Livre, Budapesti Francia Intézet, Wallonie-Bruxelles International

2019.05.09. 19:00Jean-Pierre Pécau

Egy könyv - Egy bor est

Könyvek : « Jour J » („Azon a napon”) és « l’Homme de l’année » (Az év embere)
A bor: kiválasztás alatt
Vendég : Jean-Pierre Pécau

A szerzővel Dubosc Flora beszélget
 

Jean-Pierre Pécau, eredetileg történelemtanár, több történelmi témájú képregényt írt, többek között az Azon a napon és Az év embere sorozatokat. Azon a napon című képregényekben a Történelem több lehetséges változatát írja meg úgy, hogy valós történelmi eseményből indul ki, de megváltoztatja a végét. Az év emberében ismeretlen emberek mesélik újra a Történelmet, akik léteztek vagy létezhettek volna.
 
Jelentkezés: info@latitudes.hu

Az est támogatói: a Centre National du Livre és a Budapesti Francia Intézet

2019.06.06. 19:00Jean-Marie Cador

Egy könyv - Egy bor est

A könyv : Levelek a bicikliről (Garbo Kiadó, 2018)
A bor: kiválasztás alatt
Vendég : Jean Marie Cador

A szerzővel Dubosc Flora beszélget

A Levelek a bicikliről valódi irodalmi utazásra szóló felhívás. Természetesen biciklis utazásról van szó! Ahogyan olvasás közben megfigyeljük a tájakat, városokat, a váratlan, néha valószerűtlen találkozásokat, rengeteg szép pillanatban lesz részünk! Küzdelmek és barátságok körvonalazódnak, és a hitünk mindezekben megerősítést nyer.
Arra a mondatra, hogy „adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”, Jean-Marie azt feleli: „fogd a biciklimet!”. Alain Leylavergne

Jelentkezés: info@latitudes.hu