A csapat

DUBOSC FLORA

A könyvesbolt tulajdonosa és vezetője. Ezenkívül az Erasmus+ program keretében franciaországi egyetemeken és az Európai Bizottságnál tanácsadó. A könyvesbolt adminisztrációjáért, pénzügyeiért és a rendelésekért felelős. Francia-magyar állampolgár, és ahogy gyakran mondja: a magyar az édesanyja nyelve, de nem az anyanyelve. Főként a krimit, a spanyol és az angol nyelvű irodalmat szereti. Flora 2022 augusztusában hunyt el.

LÁSZLÓ KINGA

Társtulajdonos, üzletvezető. Magyar-francia szakon végzett a Szegedi (akkor még József Attila) Tudományegyetemen. Lassan 20 éve aktív részese a budapesti frankofón könyvesbolt életének. Jól ismeri a franciát oktató iskolákat és tanárokat, számos kapcsolattal rendelkezik. Kedvenc tevékenységei közt szerepel az olvasás, így azon szerencsések egyike, akiknek a munkája egyben a hobbija is. Gyerekeinek köszönheti, hogy a fiataloknak írt könyveket is alaposan megismerhette az elmúlt egy évtizedben. Újabban nagy örömét leli az Egy könyv egy bor estekben, ahol most már beszélgethet is a kortárs francia szerzőkkel.

MERCIER FRANCK

Franck Mercier majd negyed évszázadon keresztül volt történelem és földrajz szakos tanár Franciaországban, mielőtt Budapestre jött. 2019 októberétől dolgozik a könyvesboltban. Fiatalkora óta szeret elmerülni a könyvek világában. Eklektikus olvasmányai között kitüntetett szerep jut a Történelem történeteinek...

OSZKÓ EDINA

Egy évet töltött a Sorbonne-on, majd francia-magyar-filozófia szakot végzett a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen, közben Erasmus ösztöndíjasként az Avignoni Egyetemre is járt. Az ELTE doktori képzésének keretében főleg Prousttal és Nádassal foglalkozott. Évekig volt nyelvtanár (ELTE), így a boltból rendelő iskoláknak felelősséggel tud javaslatokat tenni a tanárok nyelvkönyvek választásához. Számos francia mesekönyv műfordítója. A Latitudes-ben a könyvek rendeléséhez és eladásához a magyar és francia nyelvterületen szerzett széleskörű irodalmi tájékozottságát használja.

TÓTH ILDIKÓ

A Szegedi Tudomanyegyetemen végzett, a kezdetektől a Latitudes Könyvesbolt  csapatának tagja. Minden könyvesboltos teendőt szívesen ellát,  legyen az könyvrendelés vagy  könyves rendezvények szervezésében való részvétel.A szereplést viszont mindenáron igyekszik elkerülni, ennek érdekében szívesen vállalja akár az adminisztrációs feladatok terhét is. Kis gyermekei  vannak, így mostanság a kezdő olvasóknak és legkisebbeknek szóló kiadványokat forgatja nagy érdeklődéssel.