Romain Puértolas

2020 március 12-én Romain Puertolas volt a könyvesbolt vendége az Egy könyv egy bor esten, ahol a La police des fleurs, des arbres et des forêts című könyvéről beszélgettünk vele. Az est, szokás szerint borbemutatóval kezdődött, kivételesen Flora Dubosc mutatta be Gere Attila 2018-as Fekete Járdoványát, mivel a sommelier sajnos nem tudott jelen lenni. A kevésbé ismert ősi magyar szőlőfajta 2004-en került a Gere birtokra a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetéből.

Michel Levaï

2020 első Egy könyv Egy bor estjére február 6-án került sor. Michel Lévai látogatott el hozzánk, hogy Ki ölte meg anyámat című könyvéről beszéljen, mely 2019-ben jelent meg az Harmattan kiadónál.

Frédéric Boyer

A könyvesbolt 15. születésnapja alkalmából tartott irodalmi estünkön Frédéric Boyer író, műfordító, könyvkiadó volt a vendégünk. Látogatása azért is volt aktuális, mert épp ezidőben lehetett megtekinteni a Műcsarnokban Serge Bloch-kal közös Egyszer volt, sokszor volt című kiállításukat, ahol a Biblia modern újramesélésének szöveges részét ő írta, míg a képi világot Bloch teremtette meg.

Amélie Poinssot

A november 7-ei Egy könyv Egy bor est kivételesen késéssel kezdődött azért, hogy minden résztvevő eljuthasson a könyvesboltba. A török elnök látogatása miatt ugyanis jelentős forgalomkorlátozások voltak Budapesten. A nehézségek ellenére több mint harmincan vettek részt az esten és a hozzá kapcsolódó borkóstolón.

Joël Le Pavous

Egy könyv egy bor estünkön ezúttal Joel le Pavous volt a vendégünk, akivel a Cosmopole kiadó gondozásában megjelent Magyarország különös szótára című könyvéről beszélgettünk. Bornak egy 2015-ös száraz Szamorodnit választottunk a tokaji Disznókő pincészetből, amelyet Szik Mátyás háromszoros Magyar Bajnok Sommelier mutatott be.
 

Egy különleges könyv bemutatójának margójára

Frédéric Boyer-Serge Bloch: BIBLIA, Az ősi történetek című könyvéről Fabiny Tamás evangélikus püspök és Békési Sándor teológus beszélgetett a Latitudes könyvesboltban.

Jean-Pierre Pécau

A 2019. május 9-i estet a Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál alkalmából szerveztük. A könyvesbolt Jean-Pierre Pécaut francia képregényszerzőt fogadta.
A szerző eredetileg (a legenda szerint- jegyzi meg viccesen Jean-Pierre Pécau) történelemtanár volt és a szerepjátékokon keresztül jutott el a képregényekig. Játékmester és szerepjáték kitalálóként egy rajzoló kereste meg, akit érdekeltek a munkái és így adták ki egy forgatókönyvét.

Kis Könyves Éj 2019

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál kísérőrendezvénye a Kis Könyves Éj, amelyet magyarországi független könyvesboltok szerveznek. Az április 23-hoz legközelebbi pénteken tartják, amely az UNESCO kezdeményezésére Shakespeare és Cervantes halálának tiszteletére a Könyv és a Szerzői Jogok Világnapja. Ez a dátum Sárkányölő Szent György ünnepe is (Sant Jordi katalánul) és egy régi tradíciót követve Katalóniában ez a nap hatalmas rózsa és könyv ünnep: így volt ez Latitudes Könyvesboltban is, a megvásárolt könyv mellé egy szál rózsát kaptak az olvasók.